• fu'a itulau

Fa'aaliga!15 seila o se vaa uta na maua i le COVID-19.

Na maua e leoleo o Hong Kong se tusi mai le Matagaluega o le Soifua Maloloina i le aso 28 o le masina na tea nei, o loo taʻua ai o le kapeteni o se vaa uta "THOR MONADIC" na taunuu i Hong Kong mai Initonesia i le aso 24 o Aukuso sa talosaga mo se tusi faamaonia o le karantina mai le Matagaluega a le Malo. Soifua Maloloina, ua una’ia ai le Matagaluega o le Soifua Maloloina e tuuina atu se pemita ulufale.Sa masalomia o ia i le tuuina atu o faamatalaga sese o le soifua maloloina.

O le aso 25 o Aukuso na maua ai e le Matagaluega o le Soifua Maloloina se lipoti o le toatele o le auvaa o loo i luga o le vaa na mamai, ma auina atu loa se tasi e asiasia le auvaa.Na maua e 15 mai le 23 auvaa, e aofia ai ma le kapeteni, na maua i le COVID-19.Ona auina atu lea o le auvaa ua faamaonia i le falemai mo togafitiga, ma e toa 8 le auvaa e lei aafia na nonofo i luga o le vaa mo le faaesea.

Ua lipotia mai o le aso 6 o Setema na malaga ai leoleo a Hong Kong i luga o le vaa uta “THOR MONADIC” faatasi ai ma leoleo o le Matagaluega o le Soifua Maloloina e suesue ma saili ni molimau.

Na aliali mai a’o le’i ulufale le va’a uta i ogasami o Hong Kong i le ogatotonu o Aukuso, o le to’atele o le auvaa sa iai auga eseese, e pei o le fiva maualuga, tale, ma le faigata ona manava.

O su’esu’ega a Leoleo na fa’ailoa ai, sa faia ma le loto i ai e le kapeteni ni fa’amatalaga sese e fa’aosofia ai le aufaigaluega a le Matagaluega o le Soifua Maloloina e tu’uina atu pemita e ulufale ai i ogasami o Hong Kong.

Fai mai leoleo, ina ua uma ona feutagai ma le Matagaluega o Faamasinoga, na taofia ai le kapeteni o le vaa ona o le masalomia o le "faasese" i le aso 15.

I le taimi nei, e leai se tala fa’apea mai le tele o va’a uta o lo’o la’u mai ai le tatou kamupanifata faletaavale.O lo’o folau pea va’a uta i luga o le sami e tusa ai ma auala ua fa’atonuina.Ole fata faletaavale na e fa'atonuina ole a taunu'u ile uafu e pei ona fa'atulaga, faamolemole ia mautinoa.

ab2d8f02-27ab-4332-876e-20ae75647301


Taimi meli: Sep-01-2023